Hartproblemen

24 augustus 2020

Cardiovasculaire ziekten zijn de belangrijkste bron van ziekte, verlies aan levens(kwaliteit) én een gigantische kost voor de gezondheidszorg en de economie. Voorkomen van hartproblemen is dus een pré. Hoe kun je dit doen?

    • Een gezonde voeding en voldoende beweging zijn de belangrijkste preventiemaatregelen, zowel cardiovasculair als om andere risicofactoren te beperken: overgewicht en obesitas, diabetes, chronische laaggradige ontsteking of hypertensie.
  • Roken is een groot risico, probeer te stoppen. Voetreflexzonetherapie kan u daarbij helpen.
  • Stressbeheersing en een goede geestelijke gezondheid zijn ook zeer belangrijk. En niet te vergeten: positief staan in het leven!
  • Ook goede sociale contacten en ondersteuning zijn belangrijk. Eenzaamheid is een belangrijke risicofactor.
  • Daarnaast zijn er voedingssupplementen die een belangrijke rol kunnen spelen bij preventie en ondersteuning van cardiovasculaire ziekten.
  • Reflexzonetherapie kan u helpen om uw hoofd te legen en meer rust te krijgen. Ook zet het bloed en lymfe in beweging, uw lichaam wordt in beweging gezet. Afvalstoffen worden afgevoerd. Kijk eens wat deze massage voor u zou kunnen betekenen.  

Q10 supplement; krachtige antioxidant die eiwitten, LDL-cholesterol en DNA beschermt tegen schade. Verbetert de bloedcirculatie naar het hart en hartspier. Vermindert pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, tender points en psychische problemen bij patiënten met fibromyalgie. Heeft een gunstig effect op spierklachten van statinegebruikers. Kan de ernst en frequentie van migraineaanvallen en de bijbehorende misselijkheid helpen verminderen. (Reflexzonemassage kan hierbij ook helpen). Heeft een gunstig effect op tandvleesaandoeningen. 

Q10 kunt u bestellen in de praktijk van het merk Orthica of Vitortho. Goede betaalbare merken.